Tijdens het ‘Spring Loaded’-Apple event van vandaag heeft Apple aangekondigd dat het bedrijf podcasters de mogelijkheid gaat bieden om abonnementen te verkopen. Voorheen waren er drie belangrijke manieren waarop podcasters geld konden verdienen: advertenties, services zoals Patreon én inkomsten uit Spotify. Daar komt nu ‘Apple Podcasts Subscriptions’ bij!

Voor luisteraars biedt dit mogelijkheden als advertentievrije afleveringen, vroege toegang tot nieuwe series en premium-inhoud.

Apple introduceert Apple Podcasts Subscriptions

Welk podcastplatform moet ik gebruiken? De #podcastoorlog is begonnen!

De aankondiging van Apple komt niet uit het niets! Podcasten is populair, het biedt in deze vluchtige tijd namelijk de mogelijkheid voor betekenisvolle verhalen. Storytelling zoals het ooit was bedoeld!

Om op deze trend in te spelen kondigde Facebook eerder plannen aan om een eigen versie van Clubhouse, de sociale audio-app te maken. Spotify kwam onlangs nog een nieuwe gadget: Car Thing, een nieuwe slimme speler die je auto vult met muziek, nieuws, podcasts, praatprogramma’s en meer.

Lang verhaal kort: Podcasts gaan nu echt een doorbraak maken, welk platform de luisteraars gaan omarmen zullen we nog moeten zien. Voor nu is het in ieder geval belangrijk dat je op ieder platform te beluisteren bent!

Contact opnemen